احتمالا نام الگوریتم های گوگل را بسیار شنیده اید. گوگل الگوریتم های زیادی دارد که بصورت مجزا هر کدام از آنها برای بررسی موضوعاتی برنامه ریزی شده اند و پس از بررسی و تجزیه و تحلیل صفحات وب سایت بهترین و قابل و قبول ترین نتایج را برای کاربر نمایش می دهند. هدف اصلی گوگل نمایش صفحات با ارزش و با کیفیت در سریع ترین زمان ممکن به مخاطب و کاهش رتبه ی صفحات بی ارزش با تبلیغات زیاد است.
نام تعدادی از مهم ترین الگوریتم های گوگل :
- الگوریتم پاندا
- الگوریتم پنگوئن
- الگوریتم مرغ مگس خوار
- الگوریتم کبوتر
- الگوریتم Mobilegeddon
- الگوریتم رنک برین RankBrain
- الگوریتم موش کور گوگل
آشنایی با انواع الگوریتم های گوگل و نحوه ی عملکرد آنها باعث می شود ما بتوانیم استراتژی بهینه سازی وب سایت خود را بدرستی تعیین و پیاده سازی کنیم.
الگوریتم پاندا چیست و چگونه کار می کند؟
صفحات وب سایت را از نظر محتوا بررسی می کند و صفحاتی که دارای محتوای کپی شده ، تکراری، تبلیغات زیاد، محتوای کم و بی ارزش ، تکرار بیش از حد کلمات کلیدی و وب سایت هایی که دارای تجربه کاربری ضعیف هستند را جریمه می کند.
صفحه هایی که دارای این ویژگی ها باشند افت رتبه پیدا خواهند کرد.
این الگوریتم در سال 2011 شروع به کار کرده و رسما معرفی شده است. باعث شد تا وب سایت هایی که دارای صفحات کم ارزش و بی کیفیت هستند افت رتبه داشته باشند و در عوض صفحات با کیفیت و با ارزش امتیاز بیشتری برای نمایش در نتایج اولیه ی گوگل داشته باشند.
برای اینکه مشمول جریمه گوگل نشوید بهتر است مواردی را که الگوریتم پاندا مورد بررسی قرار می دهد را رعایت کنید.
الگوریتم پنگوئن ، الگوریتم ضد اسپم
این الگوریتم از اواخر سال 2016 معرفی شده است و هدف اصلی آن شناسایی صفحاتی است که لینک سازی بیش از حد، بی کیفیت، اسپم و غیر مرتبط با وب سایت دارند. چون این الگوریتم جزو هسته ی اصلی گوگل است هر وب سایتی که دارای این مشخصات باشد را سریع شناسایی می کند و جریمه می کند. اگر هنوز برای بهینه سازی وب سایت خود بک لینک خریداری می کنید مراقب باشید که این الگوریتم صفحات شما را شناسایی میکند و به عنوان اسپم می شناسد و جریمه میکند.
برای اینکه مشمول جریمه ی الگوریتم پنگوئن نشوید بهتر است بیش از حد لینک سازی نکنید، بک لینک نخرید، لینک دهی های غیر مرتبط انجام ندهید.
الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل
این الگوریتم صفحات وب سایت را از نظر تکرار بیش از حد کلمات کلیدی در یک صفحه و همچنین هدف گذاری و تمرکز روی یک کلمه کلیدی بررسی می کند.
انتخاب کلمه کلیدی و تکرار آن در یک صفحه بسیار مهم است . پیشنهاد می کنیم مقالات ما در زمینه کلمات کلیدی را بخوانید در این مقالات توضیحات کامل در خصوص نحوه ی انتخاب آن و تعداد مجاز تکرار آن را بیان کرده ایم.
چگونه کلمه کلیدی را انتخاب کنیم؟ ( لینک شود)
چگالی کلمات کلیدی ( لینک شود)
برای اینکه مشمول جرمیه ی الگوریتم مرغ مگس خوار نشویم، کلمات کلیدی را باید با دقت بیشتری انتخاب کنیم، بیش از حد آنها را تکرار نکنیم، توصیه می شود در یک مقاله با 1000 کلمه، بین 0.5 الی 3 درصد از کلمه کلیدی خود استفاده کنید.
از کلمات هم معنا و مترادف استفاده کنید، زبان محاوره و گفت و گو با مخاطب را بشناسید تا بتوانید به بهترین شیوه نگارش کنید و با مخاطبین خود ارتباط بر قرار کنید.
الگوریتم کبوتر (Pigeon) دقیقا چکار میکند؟
از سال 2019 سئو محلی به عنوان یک عامل مهم در بهینه سازی وب سایت معرفی شد.
الگوریتم کبوتر روی سئو محلی تمرکز دارد ، شاید این سوال به ذهنتان برسد که سئو محلی یعنی چه ؟
احتمالا دقت کرده اید که هنگام جست وجوی یک رستوران، رستوران هایی که نزدیک به محل جست و جویتان هستند برایتان نمایش داده می شوند . سئو محلی یعنی نمایش نتایج بنا به محلی که کاربر در آن حضور دارد و جست وجو می کند.
درج اطلاعات تماس صحیح ، نقشه ی گوگل و داشتن صفحه ای که حاوی اطلاعات درست از نام، آدرس و نقشه ی گوگل باشد اولین قدم برای دوستی با الگوریتم کبوتر است.
پس اولین قدم ثبت کسب و کار خود در نقشه گوگل و همچنین درج این نقشه در صفحه ی خود وب سایت است چون یکی از پارامترهای مهم از نظر الگوریتم کبوتر برای نمایش وب سایت شما درک موقعیت دقیق و صحیح از کسب و کار شماست.
الگوریتم Mobilegeddon گوگل ، قدرت رسپانسیو بودن وب سایت را دست کم نگیرید.
با توجه به اینکه آمار بازدید از وب سایت توسط موبایل روبه افزایش است و بصوت میانگین حدودا 52 درصد ترافیک یک وب سایت متعلق به موبایل است، گوگل هم توجه ویژه ای به واکنش گرا بودن ( رسپانسیو بودن) وب سایت دارد.
برای درک بهتر رسپاسنیو بودن یک وب سایت پیشنهاد می کنیم مقاله رسپانسیو ما را مطالعه کنید ( لینک شود)
در سال 2015 گوگل طی پیامی اعلام کرد که به امیتاز دهی به صفحات وب سایتی که واکشن گرا هستند را اعمال خواهد کرد.
و پس از بروزرسانی این الگوریتم نیز اعلام کرده که این الگوریتم بروی جست وجو توسط موبایل تاثیر گذار است و روی دسکتاپ تاثیر خاصی ندارد،وب سایت را صفحه به صفحه بررسی خواهد کرد پس امتیازاتی که می دهد فقط روی همان صفحه تاثیر گذار است نه کل وب سایت.
پیشنهاد می کنیم کل وب سایت خود را واکنش گرا یا همان رسپانسیو طراحی کنید. تا همیشه از الگوریتم Mobilegeddon امتیازات مثبت بگیرید.
وب مستر گوگل یک ابزار مهم برای کمک به شما در این زمینه دارد : قسمت سازگاری صفحات در Google Webmaster Tools گزارشات خوبی در این زمینه به شما می دهد.
الگوریتم رنک برین RankBrain ، قدرت نمایی هوش مصنوعی
اگر در زمینه سئو فعالیت می کنید حتما واژه ی نرخ پرش از صفحه را شنیده اید، این الگوریتم که از اکتبر 2015 معرفی شده ، مربوط به همین موضوع است.
هر چه کاربر مدت زمان بیشتری در صفحه ی شما بماند، از نظر گوگل آن صفحه دارای محتوای مفید و کاربردی بوده است و برای مخاطب جذاب بوده است پس به آن صفحه امتیاز خواهد داد.
البته الگوریتم رنک برین پارامترهای دیگری هم دارد که همگی مهم هستند مثل :
نرخ کلیک (CTR)
Pogo sticking
نرخ ماندگاری
و همچنین نرخ پرش
که هر کدام از این پارمترها را در ادامه توضیح میدهیم .
نرخ کلیک : نرخ کلیک یکی از پارامترهای خیلی مهم در الگوریتم رنک برین است، به این معنی است که هر چه تعداد کلیک روی وب سایت شما بیشتر باشد به این معنی است که محتوای وب سایت شما جذاب است.
Pogo sticking ( بازگشت سریع به نتایج گوگل ) : اگر محتوای شما کاربردی و جذاب نباشد و مخاطب سریع به صفحه ی نتایج گوگل بازگردد امتیاز منفی میگیرید.
نرخ پرش (بانس ریت) : یعنی کاربر چقدر از محتوای وب سایت شما خوشش آمده باشد و از صفحات دیگر بازدید کرده باشد.
نرخ ماندگاری : مدت زمان حضور کاربر در وب سایت شما بسیار مهم است و برای گوگل به معنی جذابیت محتوا و صفحات شماست.
با توجه به اینکه این الگوریتم یک هوش مصنوعی است، با اطلاعاتی که از رفتار کاربران دریافت می کند، هر روز باهوش تر می شود و همچنین بروزرسانی سایر الگوریتم ها را نیز بر عهده دارد.
الگوریتم موش کور گوگل (possum)
این الگوریتم تصمیم می گیرد که چه زمانی یک کسب و کار در یک موقعیت جغرافیایی نمایش داده شود و چه زمانی محدود شود و زیاد ظاهر نشود.
تاریخ انتشار اولیه آن سال سپتامبر 2016 می باشد.
به نظر می رسد این الگوریتم در حال بروزرسانی و آپدیت باشد .
در آینده مقاله ای مفصل در خصوص این الگوریتم منتشر خواهیم کرد.
نتیجه گیری که از این مقاله و آشنایی با هدف عملکرد الگوریتم های گوگل می توان گرفت این است که تمامی تجزیه و تحلیل ها و بررسی های گوگل برای شناسنایی صفحاتی است که محتوای آنها با ارزش و با کیفیت است و می خواهد کاربر از نتایجی که کاربر میبیند راضی باشد.
پس تولید محتوای خوب، در راستای برآروده کردن نیاز کاربر کلید اصلی بهینه سازی وب سایت و سئو می باشد.
بدون نظر