الگوریتم پاندا چه زمانی منتشر شد و هدف اصلی آن چه بود؟
الگوریتم پاندا اولین بار در فوریه 2011 منتشر شد و پس از آنکه در سال 2010 الگوریتم های گوگل با مشکل بی کیفیت بودن محتوا ها و تکراری بودن آنها مواجه شدند این الگوریتم با هدف پاداش دادن به محتواهای با ارزش و کاهش حضور وب سایت هایی که محتوا کپی می کنند و یا محتوایی بی کیفیت و تکراری منتشر می کنند رسما اعلام حضور کرد.

الگوریتم پاندا آمد تا مشکلات زیر را برای موتور جست و جوگر گوگل حل کند و وب سایت هایی که دارای یکی از موارد زیر هستند را از نتایج جست و جو خود حذف کند:

محتواهای ضعیف : محتواهایی که بسیار کم و بی ارزش هستند و مخاطب با خواندن آنها به هدف خود نمی رسد. از نظر الگوریتم پاندا محتوا باید مخاطب را به مقصود و هدف خود برساند.

محتوای تکراری : وب سایت هایی که محتوا کپی می کنند و یا با عوض کردن عبارت ها و جملات می خواهند با جمله بندی ها بازی کنند و به خیال خود یک محتوای جدید دارند تولید کنند.
تکراری بودن محتوا و یا کپی بودن آن موضوعی است که پاندا را به شدت عصبانی می کند.

قابل اعتماد نبودن : محتواهایی که قابل اعتماد نبودن و هیچ منبعی موثقی برای درستی آنها وجود نداشت و موجب گمراه شدن مخاطبین می شدند. پاندا باید تلاش می کرد تا محتوای درست به دست کاربر برسد.

تبلیغات پولی بیش از حد : احتمالا قبلا ها شما هم با سایت هایی مواجه شده اید که تبلیغات زیادی داشته اند و نتوانسته اید آنچه را که می خواهید دستگیر کنید و سریع وب سایت را ترک کرده اید. پاندا از ناراضی شدن مخاطب و عصبانی شدن او، عصبانی می شود.

محتوای بی ربط :
اگر محتوایی که برای مخاطب نمایش داده شده است با کلمه کلیدی که جست و جو کرده مطابق نباشد و محتوای بی ربط برایش نمایش داده شود، الگوریتم پاندا آن را شناسایی می کند و شامل جریمه خواهد شد .
بطور مثال شما عبارت « دکوراسیون داخلی » را جست و جو کرده باشید و صفحه که باز می کنید کلا تبلیغات باشد و محتوایی که مربوط به دکوراسیون داخلی باشد را پیدا نکنید.

چگونه متوجه شویم که مشمول جریمه ی الگوریتم پاندا شده ایم ؟
افت شدید و ناگهانی رتبه ی صفحاتی که قبلا در نتایج صفحات اول گوگل بوده اند و عدم ظاهر شدن این صفحات در جست و جوی گوگل.
اگر تعداد محتوایی که قوانین الگوریتم پاندا را نقض می کند کم باشد فقط همان صفحات افت رتبه دارند اما در صورتی که تعداد این صفحات زیاد باشد، کل سایت شما دچار افت رتبه خواهد شد.

اگر مشمول جریمه ی الگوریتم پاندا شدیم چکار باید بکنیم؟
با توجه به اینکه این الگوریتم بر پایه ی محتوای با کیفیت و منحصربفرد است، بهتر است در روند تولید محتوای خود تجدید نظر کنیم و برای تولید محتوای خوب برنامه ریزی کنیم و زمان بیشتری بگذاریم.
محتوای تکراری و بی کیفیت خود را بازنگری و یا حذف کنیم، برای این کار می توانید از ابزار گوگل وب مستر کمک بگیرید : ابزار Remove URLs در Google Search Console
همواره به یاد داشته باشیم که الگوریتم پاندا دائما در حال بروزرسانی است و کسانی که برای تولید محتوا زمان میگذارند و محتوایی با ارزش تولید می کنند ترسی از این بروزرسانی ها ندارند.

چگونه محتوای با ارزش و با کیفیت تولید کنیم؟
هدف گذاری کنید، کلمات کلیدی خود را مشخص کنید و متناسب با کلمات کلیدی خود محتوا تولید کنید.
پیشنهاد می کنیم مقاله ی کلمات کلیدی را مطالعه کنید ( لینک شود)

دو نکته ی زیر را برای تولید محتوای با کیفیت و با ارزش در نظر داشته باشید:
1- ملاک اصلی مخاطب است، محتوا را برای مخاطب تولید کنید نه برای الگوریتم های گوگل و در نظر داشته باشید.
مخاطب شناسی و اینکه بدانیم مخاطبین از ما چه میخواهند کلید اصلی تولید محتوای با ارزش است.

2- الویت را به کیفیت دهید نه کمیت
ارزش یک صفحه و متون آن را کمیت تعیین نمی کند . حتی اگر هفته ای دوبار مقاله منتشر شود اما آن مقالات پربار باشد، بسیار بهتر از انتشار روزانه ی مقاله و بی ارزش بودن آن است.

الگوریتم پاندا را مانند یک انسان تصور کنید که با دیدن محتوای شما سوالات زیر را از خود می پرسد:

آیا مقاله منحصربفرد است ؟
آیا عبارت و جمله بندی ها تغییر یافته هستند یا با جمله بندی ها بازی شده است؟
آیا مخاطب با خواندن این محتوا به مقصود خود می رسد؟
آیا محتوایی که در این صفحه است قابل اعتماد و درست است ؟
آیا تبلیغات مزاحم در این صفحه زیاد است؟

گوگل برای الگوریتم پاندا بروزرسانی های متعددی انجام داده است و هدف اصلی از این بروزرسانی ها
تمرکز بیشتر روی کیفیت محتوا و رضایت کاربران از نتایجی که در اثر جست و جوی گوگل ظاهر می شوند است. در واقع الگوریتم پاندا مانند یک فیلتر با کیفیت برای وب سایت ها کار می کند.
بنابراین اجرای الگوریتم در خدمت بهینه سازی تجربه کاربری موتور جستجوی گوگل است. این امر باعث جذابیت بیشتر جستجو برای کاربران می شود.
وب سایت های با کیفیت کمتر فیلتر شده اند، پس اگر یک وب سایت با مقالات و نوشته های باارزش دارید اصلا جای نگرانی نیست اما اگر محتوای شما کپی شده و صفحات شما ارزشمند نیستند حتما باید در استراتژی تولید محتوای خود تجدید نظر کنید و تبلیغات آزاردهنده و مزاحم را از صفحات خود حذف کنید.

از سال 2016 الگوریتم پاندا به الگوریتم اصلی گوگل تعلق گرفت. گری ایلیس این موضوع را در توییتی تأیید کرد و تأکید کرد که بروزرسانی پاندا تأثیر اصلی در رتبه بندی یک وب سایت دارد.

 

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *