سئو چیست ؟

سئو چیست ؟ و آشنایی با مفاهیم اولیه ی سپو و بهینه سازی وب سایت


SEO چیست ؟ سئو به مجموعه کارهایی گفته می شود که برای بهبود رتبه وب سایت در نتایج جستجوی موتورهای جستجوگر از جمله گوگل انجام می شود.
تصور کنید یک فروشگاه بزرگ لوازم خانگی در یکی از خیابان های فرعی و دور افتاده از مرکز اصلی شهر افتتاح شده است، اگر این فروشگاه تبلیغات لازم برای معرفی محصولات و خدمات و آدرس خود نکند، ممکن است بسیاری از افراد هیچ وقت نام این فروشگاه را نشوند و با آن آشنا نشوند.

اگر شما هم سایت خود را سئو نکنید ممکن است چنین اتفاقی برای آن بیوفتد.

در زمانی که 70 درصد مردم خواسته های خود را گوگل میکنند، وب سایت شما باید بتواند در نتایج اولیه ی گوگل نمایش داده شود و از رقبای اینترنتی خود عقب نمانید.
سئو کردن وب سایت اصلا افسانه نیست و با آگاهی به مفاهیم سئو و پیاده سازی تکنیک های سئو می توانید در نتایج اولیه ی گوگل ظاهر شوید.

در این نوشته درباره تکنیک‌های مختلف سئو (یعنی کلاه سفید، کلاه سیاه و کلاه خاکستری) خواهیم گفت و با مفاهیم اولیه ی سئو را توضیح خواهیم داد.

واژه ی سئو یعنی چه ؟ سئو چیست؟

SEO ( اس ای او) که در زبان فارسی به آن سئو میگوییم به معنای اجرای تکنیک هایی و قوانینی که رتبه ی سایت ما را در گوگل بهبود می بخشد.

چرا سئو اهمیت دارد؟

روز به روز به تعداد افرادی که خواسته و نیاز خود را از طریق گوگل مطرح می کنند و به پاسخ می رسند روبه افزایش است و بر اساس آمار رسمی سایت گوگل روزانه بیش از 3.5 میلیارد سرچ در گوگل انجام می‌شود.
اگر کسب و کار شما در اینترنت حضور ندارد و یا اینکه حضور دارد اما در نتایج گوگل ظاهر نمی شود، منتظر پیشرفت و درآمد خیلی عالی نباشید.

سئو چگونه به کسب و کار ما را بهبود می بخشد؟
مشتریان فعلی ما اگر با جست و جوی خواسته ی خود ما را در نتایج اولیه گوگل ببینند اعتبار سایت و کسب و کار ما بیشتر در ذهنشان بیشتر میشود و به ما وفادار خواهند ماند و از سمت دیگر کسانی که اصلا مشتری ما نبوده اند هم جزو مشتریان بلقوه ی ما خواهند شد .

حالا چطور باید سئو کنیم و انواع تکنیک های سئو کدامند؟
گوگل به عنوان یک موتور جست و جو گر شناخته می شود اما آنقدرها هم موتور نیست بلکه ربات هایی هوشمند دارد که از طریق الگوریتم هایی به وب سایت ما رتبه می دهند و اساس کار این ربات ها منحصربفرد بودن و کاربردی بودن محتوا و مطالب ما برای مخاطب است.

ربات های گوگل روز به روز هوشمند تر می شوند و زمانه ی دور زدن این الگوریتم ها به پایان رسیده است پس بهتر است با آگاهی کامل روند سئوی وب سایت خود را انجام دهیم. تا اینجا تا حدودی به جواب سوال سئو چیست رسیده ایم و حالا پیشنهاد می کنیم باقی مطالب را بخوانید.

انواع تکنیک های سئو چیست ؟

انواع تکنیک های سئو به سه دسته تقسیم می شود:
1- سئوی کلاه سفید ( سئو اخلاقی)
2- سئوی کلاه خاکستری
3- سئوی کلاه سیاه

سئوی کلاه سفید : روش ها و تکنیک هایی است که اصولی و درست رتبه ی وب سایت شما را ارتقا میدهد و بهترین روش همین روش است و به همین دلیل به آن سئوی اخلاقی نیز می گویند و ما نیز بر پایه ی سئوی کلاه سفید پروژه های سئوی خود را انجام می دهیم.

سئوی کلاه خاکستری : به روش ها و تکنیک‌هایی گفته می‌شود که قانونی و درست نیست اما طوری اجرا می‌شوند که گوگل متوجه نشود. ممکن است نتایج بهبود رتبه را سریعتر مشاهده کنید اما این نتیجه دائمی نیست چرا که الگوریتم های گوگل بسیار هوشمند هستند و روز به روز نیز هوشمندتر می شوند.از طریق لینک دهی های فیک، ساخت صفحات اجتماعی فیک و … می توان سئوی خاکستری را پیاده سازی کرد که در مقالات بعدی به آن خواهیم پرداخت.

سئوی کلاه سیاه : نقطه ی مقابل سئوی کلاه سفید است و روش ها و اصول های پیاده سازی این روش نتایج زود بازده دارند اما به همان سرعت هم ممکن است مشمول جریمه ی گوگل شود.
در مقالات بعدی مفصلا در مورد روش های پیاده سازی سئوی کلاه سفید توضیح خواهیم داد بصورت دقیق متوجه تفاوت های سه روش خواهید شد.

چرا سئو اهمیت دارد؟
سئو به مجموعه کارهایی گفته میشود که برای بهینه سازی وب سایت انجام میدهیم.

بعد از همه توضیحات الان دیگه وقت آن رسیده که بدانیم
چگونه باید وب سایت خود را سئو کنیم؟

اول از همه یک چک لیست تهیه کنید و تمامی نکاتی که در این مقاله گفته می شود را یادداشت کنید .

1- کلمه ی کلیدی خود را مشخص کنید.
دقیقا مشخص کنید که با چه کلماتی می خواهد در نتایج اولیه ی گوگل ظاهر شوید و از آنجایی که کاربران بصورت جمله خواسته ی خود را جست و جو می کنند بهتر است کلمات کلیدی شما چند بخشی باشد تا واضحا کاربر به مقصود خود برسد.

2- کلمات کلیدی خود را بررسی کنید
ابزارهای زیادی وجود دارد که به کمک آنها می توانید کلمات کلیدی خود را بررسی کنید و خود گوگل نیز این ابزارها را در اختیار ما گذاشته است :
لیست زیر نمونه هایی از ابزارهای آنالیز کلمه کلیدی هستند:

https://www.google.com/webmasters/tools/
https://kwfinder.com/
https://www.jaaxy.com/
https://soovle.com/
https://try.alexa.com/keyword-research
https://ads.google.com/home/tools/keyword-planner/

3-بهینه سازی عنوان سئو یا Meta title
عنوان سئو چیست؟ عنوان سئو همان عبارتی است که در صفحۀ نتایج گوگل نمایش داده می‌شود. پیشنهاد میکنیم که عنوان سئوی نوشته های خود را جذاب بنویسید و دقت کنید که تعداد عنوان نباید بیش از 55 کاراکتر باشد و از کلمه ی کلیدی خود در عنوان استفاده کنید ( توجه کنید که محتوای نوشته ، عنوان و تمامی تیترها باید مرتبط به کلمات کلیدی شما باشند.)

4- بهینه کردن آدرس (URL) تمام صفحات سایت
اگر زبان سایت شما فارسی است و متون فارسی برای وب سایت خود تولید می کنید بهتر است لینک صفحه هم فارسی باشد و بهتر است کلمه کلیدی در آن استفاده شود.
آدرس لینک صفحه یکی از بخش های مهمی است که الگوریتم گوگل به آن اهمیت میدهد. پس بهتر است کوتاه، خوانا، جذاب و مرتبط با محتوا و کلمات کلیدی شما باشد.
5- استفاده از ساختار سرتیتر ها و رعایت ترتیب آن ها ( H1 , H2 ,H3)
اصلی ترین سرتیتر خود را که با عنوان صفحه نیز مرتبط است و حاوی کلمه کلیدی است با H1 بنویسید و در هر صفحه فقط یکبار H1 را استفاده کنید و سایر سرتیتر ها را H2 بنویسید و به ترتیب از H3 , H4 استفاده کنید.

۶- لینک دهی داخلی صفحات مرتبط
کلمات کلیدی خود را به صفخات دیگر وب سایت لینک دهید و توجه کنید که کلماتی که آنها را لینک می دهید به صفحات بی ربط نباشند، لینک دهی داخلی صفحات وب سایت بسیار مهم هستند.

۷- چگالی استفاده از کلمات کلیدی را رعایت کنید
بیش از حد کلمات کلیدی را تکرار نکنید ، الگوریتم مرغ مگش خوار گوگل بر این اساس کار میکند و تکرار بیش از حد کلمات کلیدی ممکن است به ضرر شما هم باشد.
چگالی استفاده از کلمات کلیدی در وب سایت باید بین 1 الی 3 درصد باشد.
برای محاسبه چگالی کلمات کلیدی یک فرمول وجود دارد که به شکل زیر است:

(Nkr / Tkn * 100)

در این فرمول، Nkr تعداد تکرار یک کلمه کلیدی در متن و Tkn، تعداد کل کلمات یک متن است.
اگر وب سایت شما وردپرسی است نگران محاسبه ی فرمول چگالی کلمات کلیدی نباشید، افزونه ی یوست به شما کمک خواهد کرد.
به شما توصیه می کنیم که برای دریافت نتیجه ی بهتر ، از کلمات کلیدی خود در 7 قسمت زیر استفاده کنید:
عنوان صفحه
تگ H1
متن اصلی
URL سایت
تگ Alt تصاویر موجود در صفحه
لینک های داخلی سایت
توضیحات متا یا Meta Description

۸- استفاده از تصاویر و ویدئو و یا حتی پادکست در صفحه
صفحات خود را خشک و بی روح طراحی نکنید و حتما از تصاویر بهینه شده که برای آنها تگ Alt را تعریف کرده اید استفاده کنید.
استفاده از ویدئو و پادکست جذاب نیست می تواند محبوبیت کلی ساختار صفحه ی شما را بالا ببرد و نرخ پرش مخاطب از صفحه ی شما را کم کند.

۹- برای وب سایت خود SSL تهیه کنید
یکی از مهم ترین پارمترهای امتیاز دهی گوگل به وب سایت شما داشتن SSL است .

۱۰- وب سایت خود را حتما رسپانسیو ( واکشن گرا) طراحی کنید
در سال 2015 گوگل رسما اعلام کرده است که وب سایت‌هایی که ریسپانسیو یا همان واکنش‌گرا نباشند به جایگاه‌های پایین‌تر نتایج گوگل نزول خواهند کرد.

۱۱- بک لینک هایی واقعی بسازید
منظور از لینک ‌بیلدینگ یا لینک‌سازی خارجی، دریافت لینک از سایت‌های دیگر به سایت خودمان است.
با فعالیت مستمر در شبکه های اجتماعی و لینک دهی به وب سایت های معتبر با رنک بالا می توانید بک لینک واقعی بسازید.

در این مقاله به صورت مختصر عناوین اصلی را معرفی کردیم که در مقالات بعدی عنواین را کامل تر شرح خواهیم داد.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *